Gyakran ismételt kérdések

Gyakran
ismételt kérdések

Milyen képzések indulnak a régi OKJ helyett? Milyen új tanfolyamokat végezhetek el? 

Az OKJ-s képzések 2021. január 1-től Felnőttoktatásban megszűntek. Az OKJ képzések helyett államilag elismert új szakképesítések lettek. Mindegyik új képzésünk magasabb óraszámú a régi OKJ-s képzéseknél.
A korábbi Szoftverfejlesztő OKJ helyett három új szakképesítésünk indul: Junior frontend fejlesztőJunior Java backend fejlesztő és a Webfejlesztő.
A Grafikus OKJ tanfolyamunk megszűnésével Művészeti grafikus képzést indítunk, amely ugyanazokat az elemeket, témaköröket tartalmazza, mint a régi OKJ-s képzés.
Informatikai rendszerüzemeltető OKJ tanfolyamunk helyét az új Junior rendszerüzemeltető szakképesítés veszi át.


Milyen papírt/bizonyítványt adnak az új szakképesítések?

 A tanfolyam közben tananyagegységenként modulzáró vizsgát fogtok írni, melyek 60%-tól megfeleltek. A modulzáró vizsgák teljesítését követően, a képzés végén egy Tanúsítványt állítunk ki, mellyel el lehet menni egy Központi Független Vizsgaközpontba vizsgázni. Az ott sikeresen teljesített vizsgával, egy államilag elismert bizonyítványt lehet szerezni. 

Mi a különbség a művészeti grafikus és a grafikai tanfolyamok között?

A művészeti grafikus képzés egy, a régi OKJ képzést helyettesítő új szakképesítés, magasabb óraszámmal és sokrétűbb tematikával és tudásanyaggal. A grafikai tanfolyam egy intenzívebb 80 órás képzés, ahol az Adobe csomag Photoshop, Illustrator, Indesign, Animate, Lightroom szoftverek használatát sajátítják el naprakészen a jelentkezett hallgatók.

Hogyan zajlanak a nem tantermi, hanem valós idejű online képzések?
A Cisco Webex rendszerén keresztül tudsz csatlakozni a tanfolyamhoz, az előre meghirdetett időpontokban bejelentkezve. A képzések során videó- és audió kommunikáció zajlik, tehát az oktatóval az eddigieknek megfelelő módon tudsz kommunikálni. Az oktató meg tudja osztani a képernyőjét, valamint az oktatásról videó is készülhet, ami segítheti a tanulmányaidat.


Melyek a legfontosabb különbségek a tantermi és online oktatás között?

Biztonság: a kialakult helyzetben első a biztonság, ez a módszer tudja csak garantálni, hogy a fertőzés veszélye nélkül vehess részt a tanfolyamon.

Államilag elismert képzések - tanúsítványok: a szabályozó a távoktatást is elismeri, tekintetbe véve a megváltozott körülményeket, ezért akár az eddig futó tanfolyamodból váltottál online képzésre, akár most kezdesz új online képzésbe, a tanúsítványod az eddigieknek megfelelő lesz a tanfolyam sikeres elvégzése esetén. 

Adatvédelem: a tanfolyamról videó- és audió felvétel készülhet, ami ebben az esetben a csoporton belül megosztásra kerül. A részvétellel vállalod, hogy esetlegesen képed vagy hangod szerepeljen a felvételen. Ha ezzel szemben ellenérzéseid lennének, a kamerád inaktiválásával ezt könnyen ki tudod kerülni. A részvétellel szintén vállalod, hogy a felvételt semmilyen módon nem osztod meg másokkal, csak saját célra, a tanulásod érdekében használod. 


Hogyan tudok pótolni, ha nem tudok minden tanfolyami órán részt venni?

Általában több párhuzamosan futó csoportunk van. Első körben megpróbálunk egy másik párhuzamosan futó csoportban pótlási lehetőséget biztosítani. Amennyiben nem találunk megfelelő időpontot (ez általában nem jellemző), akkor magánóra keretén belül tudunk lehetőséget biztosítani a pótlásra, amely külön óradíj ellenében vehető igénybe. Az adott magánóra díja tanfolyamtól függ, ezt személyesen tudod egyeztetni majd tanulmányi irodánkban.

Ha egyik időpont sem megfelelő, akkor tudok magánórában tanulni?

Igen. Általában napközbeni (13-17 óra között) időpontokban tudunk magántanulókat fogadni, de előre egyeztetés alapján ettől eltérő időpontban is lehetőség van magánórára. Az aktuális magánóra díja minden esetben a tanfolyam témájától és az időpont beosztástól függ. Bővebb felvilágosítást szívesen nyújtunk konkrét elképzelés esetén telefonon vagy e-mailben.

Hogyan működik a részletfizetés?

A tanfolyami részletek kamatmentesek! Minden 60 000 Ft-nál drágább tanfolyami részvétel esetén tudunk részletfizetést biztosítani. 150 000 Ft-ot meg NEM haladó képzések esetén 2 részletben tudod fizetni a képzést. 150 000 Ft-ot meghaladó képzési díj esetén max. 4 részletben fizethető a tandíj. OKJ-s tanfolyamainknál havi kamatmentes részletfizetést tudunk biztosítani. A tanfolyam kezdetekor minden esetben fizetendő a tandíj első részlete. Jelentkezéskor vagy beiratkozáskor kérünk 10 000 Ft regisztrációs díjat, amely beleszámít az első tandíjrészletbe, de nem helyettesíti azt.

Mit jelent az "államilag elismert tanúsítvány"?

Az általunk tartott tanfolyamok nagy része a Felnőttképzési Hatóság által nyilvántartott képzés, amely azt jelenti, hogy a képzés végén sikeres vizsgát teljesítő hallgatóink egy olyan sorszámozott Tanúsítványt kapnak, amely le van jelentve a Felnőttképzési Hatóságnak és nyilván van tartva. 

Mi a teendőm, ha a cégem finanszírozza a tanfolyamot?

A képzési díj befizetésekor jelezd, hogy nem magánszemélyként szeretnéd kiegyenlíteni a tandíjat. Kollégáink kérésednek megfelelően küldenek a cégednek díjbekérőt vagy átutalásos számlát, illetve lehetőséged van a tandíj befizetésére személyesen is ügyfélszolgálati irodánkban, ahol szintén tudsz céges számlát kérni. FONTOS!!! Ha saját bankkártyáddal fizetsz online vagy akár személyesen, akkor NEM tudunk céged részére az adott befizetésről céges számlát kiállítani, csak neked, mint befizetőnek, hiszen a saját privát bankkártyádról fizettél.

Hoznom kell magammal saját laptopot?

A tantermi képzésekre nem, mert minden tantermünk számítógépekkel felszerelt. A valós idejű online képzéseinknél a saját számítógépedet kell használnod. Igyekszünk lehetőséget biztosítani technikai egyeztetésre, ha kérdésed volna ennek kapcsán.

 

Webler Oktatóstúdió